Kirjoittaja Viesti

<  Sivustot, linkit ja uutiset  ~  Darkened Studio :: Voimala 17

ViestiLähetetty: Ti 24 Tammi, 2012 18:44
AvatarViestit: 14Liittynyt: Pe 23 Joulu, 2011 12:14
Tervehdys,

Löysin tämän foorumin tuossa vähän aikaa sitten sattumalta ja ajattelinpa tässä kertoa hieman tuoreesta voimalaprojektistani, joka tuttuun tapaani paisui kuin pullataikina, eikä lopulta mikään oikein riittänyt. Timelapse-videostakin kasvoi kokonainen oma produktionsa ja lopulta aihe sai aikaan myös valokuvausaiheisen blogin. Ue-kohteet ovat aina kiinnostaneet ja jotain jännää siinä on kun valottelee kuvia vanhan rakennuksen sisällä yön pimeydessä vain satunnaiset äänet ja mielikuvitus seurana. Tykkään kuvailla pimeässä, joka on myös kommentti, jota on moni jäänyt ihmettelemään, kunnes kerron pitkistä valotuksista ja siitä valtavasta valoarsenaalista, jota kannan repussani. Voimala on paikka, jossa en ikinä ole vieraillut päiväsaikaan, enkä enää tässä vaiheessa edes haluaisi rikkoa sitä illuusiota, että se olisi olemassa vain yöllä, täyden kuun valossa.

Kuva
http://s17.darkenedstudio.com

Kannattaa ehdottomasti katsastaa timelapse-video, panorama ja behind the scenes-albumi myös. Jos lontoo sujuu hyvin, kannatta lukaista myös blogista hieman lisätietoa, tosin kertaan hieman samoja asioita kuin tässä suomeksi, mutta liitteenä on myös pari albumista pois jäänyttä kuvaa.
En ole hirveästi perehtynyt muiden alan harrastajien kuviin ja tykkään muutenkin olla omaperäinen ja olla etsimättä vaikutteita ja ideoita juuri muualta kuin omasta päästä. Voimalaa en kuvannut dokumenttimaisen tarkasti sellaisena kuin kamera sen pikseliarvoina näki, vaan yritin tallentaa sen tavalla, jolla itse sen näin ja erityisesti kuinka sen koin. Kuviin sekoittuu hieman sellaista gonzomaista omien tuntemusten tallentamista, ne on otettu omaperäisen suotimen läpi. Se suodin voi olla hieman epäaito, mutta tavallaan tarkempi kuin kamera itsessään ja toivon että joku saa näistä kuvista rohkeutta kuvata ue-kohteita vähän poikkeavalla tyylillä.

Joskus näissä asioissa joutuu tasapainottelemaan totuudenmukaisuuden kanssa niin, että hieman todellisuutta vääristämällä tylsä kohde muuttuukin hyvin mielenkiintoiseksi, yhtä kiinnostavaksi kuin se löytöhetkellä oli. Siitäkin voidaan väitellä, onko keinovalon käyttö paikassa, joka muutoin olisi täysin pimeä, edes totuuden vastaista. Minulla on kuitenkin selkeät rajat sen suhteen mitä olen valmis kuville tekemään, toisin kuin monilla muilla kuvaajilla, jotka ovat valmiita vaikkapa copypasteamaan kuvaan arkistosta uuden taivaan valkoiseksi palaneen tilalle. Kuva-albumini on siis todellisuuden tulkintaa, kuten vähän kaikki mitä teen. Nimikään ei ole itse asiassa aito, ajattelin vain että Power Station 17 kuulostaa mielenkiintoiselta. Numero antaa paikalle oman identiteetin, luo valmiiksi jonkun ennakkokäsityksen ja saa miettimään mikähän siinä mahtaa olla niin erikoista. Näiden asioiden miettiminen kannattaa, jos haluaa että ihmiset kiinnostuvat tuotoksistasi.

Tuota linkkiä saa sitten toki jakaa vapaasti ja jos jollain olisi mielessä kuvauksellisia ja mieluiten koskemattomia kohteita, joita tällä tekniikalla olisi mielenkiintoista kuvata, vinkkejä voi aina heittää.

-S.S./DarkenedStudio.com_________________
darkenedStudio.com - samisaarela.fi - youtube
Poissa Profiili WWW
ViestiLähetetty: Ti 24 Tammi, 2012 20:59
AvatarViestit: 618Paikkakunta: HelsinkiLiittynyt: Ma 30 Heinä, 2007 1:02
Pikainen ensisilmäys sivuille ja makeelta vaikuttaa. Paljon on nähty vaivaa ja aikaa. Täytyy pureskella hetken ennen kuin voi tosissaan antaa palautetta, sillä tällainen kohteiden esitystapa on ennennäkemätöntä tässä maassa. Hurjaa!_________________
En mä salaile oikeestaa mitään muuta kuin joitain kohteita.
http://syrjaseutu.blogspot.fi/
Poissa Profiili WWW
ViestiLähetetty: Ke 25 Tammi, 2012 13:16
Viestit: 47Paikkakunta: TampereLiittynyt: To 16 Syys, 2010 11:39
Tuttupaikka :) Upea tuotos kerta kaikkiaan!_________________
http://www.flickr.com/photos/fundamental79
Poissa Profiili
ViestiLähetetty: Pe 27 Tammi, 2012 8:49
Viestit: 523Paikkakunta: ForssaLiittynyt: Ke 09 Elo, 2006 19:57
No nyt on Kuvia! Kertakaikkisen mahtavaa materiaalia, ja lisäplussaa vielä noista "pimeistä töistä" - mähän olen tuota lajia harrastellut mitä lie parin vuoden ajan kanssa mutta ihan sellaisella taskulamppu ja erivärisiä pleksinpaloja -linjalla. Osuu kyllä niin naulan kantaan tuo, että paikoissa on ihan omanlaisensa tunnelma öiseen aikaan ja että valojen kanssa niistä saa ihan omanlaistaan tunnelmaa irti, niissä saa ehkä kuvaajan kädenjäljen (tai päänsisällön, kuka tietää) näkyviin ihan toisin kuin peruskuvissa.

Jatkakaa samalla linjalla. 8)_________________
'One more beer and heavy metal and I'm just fine'
Poissa Profiili WWW
ViestiLähetetty: To 02 Helmi, 2012 23:52
AvatarViestit: 647Paikkakunta: TornatorLiittynyt: Ma 28 Heinä, 2008 13:47
Vihdoin ehdin kunnolla tutustua koko sivustoosi. Todella upeaa työtä ja näkee, että aikaa hiomiseen on käytetty paljon.

Varsinkin tämä video voimalasta oli todella mieleenpainuva. Kuvanlaatu, kuvakulmat, musiikki ja kaikki oli tosi onnistunutta! Nopeutetuista pilvistä olen tykännyt myös aina kovasti :P

Jatka ihmeessä samalla innolla :D_________________
-Visgi
Poissa Profiili WWW
ViestiLähetetty: Su 01 Huhti, 2012 2:53
AvatarViestit: 14Liittynyt: Pe 23 Joulu, 2011 12:14
Ranskan tuoreiden reissukuvien joukossa on myös muutama ue-otos.

http://france.darkenedstudio.com

Ranskan pikkylissä on asumuksia, jotka näyttävät kaukaa katsottuina hylätyiltä ja rapistuneilta, mutta lähempää huomaa kulmilla jotain elon merkkejä. Joskus teki mieli kysäistä miten tällaisessa mökissä pystyy asumaan, mutta se voi olla huono idea. Pienetkin kylät ovat täynnä vainoharhaisesti omaa usein vähää omaisuuttaan suojelevaa väkeä, joka suhtautuu Ranskaa puhumattomiin muukalaisiin vähintäänkin varauksella. Monesta pihasta löytyy vahtikoira ja piikkiaita ja moni nukkuu kiväärinsä vieressä. Syrjäseuduilla oikeasti liikkuu paljon varkaita, eikä poliisia käytännössä ole, koska heidän resurssinsa on jaettu aika mielenkiintoisella tavalla sakkojen keräämiseen teillä. Toisaalta Ranskassa autoileekin yli kolme miljoonaa kortitonta kuskia, lähes kaikki autot ovat lommoilla ja toisinaan suorien teiden varsilta löytää täysin järjenvastaisesti ojaan suistuneita auton raatoja. Ranska ei siis ole niin rauhallinen paikka kuin moni luulee ja Pariisissa on asuinalueita, joille nyt ei vaan ikinä, koskaan, kannata mennä kamera kaulassa tai oikeastaan mitään arvokasta mukana. Se että matkustin Pariisin metrolla ruuhkaiseen ilta-aikaan kuvia ottaen, oli lähes vaikeuksien etsimistä, mutta jotenkin selvisin ehjänä takaisin. :)_________________
darkenedStudio.com - samisaarela.fi - youtube
Poissa Profiili WWW
ViestiLähetetty: Su 01 Huhti, 2012 16:20
Viestit: 316Paikkakunta: OuluLiittynyt: Ma 02 Touko, 2011 18:46
Mon dieu, onpa taiteellisia otoksia! :o Olenkin aina epäillyt, että kyllä Ranskastakin löytyy "kuumottavia" paikkoja, kuten nämä Pariisin esikaupunkialueet.

Vaikken ihmisiä (saati eläimiä) millään tavalla kuvaakaan, niin enpä olisi todellakaan uskaltanut metrossa kaivaa kameraa esille. :)
Oliko sinulla käytössä järkkäri vai pienempi pokkarikamera?


Poissa Profiili
ViestiLähetetty: Su 01 Huhti, 2012 17:29
AvatarViestit: 14Liittynyt: Pe 23 Joulu, 2011 12:14
Ihan eos 5D Mark II järkkäri ja illalla matkustaessa taisi olla kiinni melko kookas 24-105 4L, eli ei ihan se huomaamattomin yhdistelmä. Teippasin kyllä ennen Ranskan matkaa kameran logot ja objektiivien punaiset renkaat piiloon lätkäteipillä, ei näyttänyt läheskään niin arvokkaalta monen silmään. :)_________________
darkenedStudio.com - samisaarela.fi - youtube
Poissa Profiili WWW
ViestiLähetetty: Su 08 Huhti, 2012 13:15
AvatarViestit: 579Paikkakunta: MikkeliLiittynyt: To 01 Marras, 2007 15:30
Erittäin asiallista materiaalia. Hienoa, että joku pystyy suoltamaan näinkin syvällistä ja pitkälle hierottua kamaa. Power station 17 video oli komeaa katottavaa, musikki, kuvakulmat, tunnelma, valot, jne..uskomatonta settiä ja tarkkaa jälkeä..pitää jäädä seurailemaan.. :shock:


Poissa Profiili
ViestiLähetetty: Ke 17 Huhti, 2013 0:17
AvatarViestit: 14Liittynyt: Pe 23 Joulu, 2011 12:14
Tämä toivon mukaan valmistuu kesän aikana.

http://youtu.be/vI7Eyr6iP_E

Uudelta kotimaiselta kanavaltani._________________
darkenedStudio.com - samisaarela.fi - youtube
Poissa Profiili WWW
ViestiLähetetty: Ke 17 Huhti, 2013 11:12
AvatarViestit: 618Paikkakunta: HelsinkiLiittynyt: Ma 30 Heinä, 2007 1:02
Darkened Studio kirjoitti:
Tämä toivon mukaan valmistuu kesän aikana.

http://youtu.be/vI7Eyr6iP_E

Uudelta kotimaiselta kanavaltani.


Hyvä teaseri. Laatu vaikuttaa sellaiselta, että jätät muut kevyesti varjoosi. Aloin jo funtsimaan miltä hieman erityyppiset kohteet näyttäisivät videolla. Taidoillasi voisi täkäläiset tunnelitkin saada uutta eloa._________________
En mä salaile oikeestaa mitään muuta kuin joitain kohteita.
http://syrjaseutu.blogspot.fi/
Poissa Profiili WWW
ViestiLähetetty: Ke 17 Huhti, 2013 18:07
AvatarViestit: 579Paikkakunta: MikkeliLiittynyt: To 01 Marras, 2007 15:30
Uus päivitys sai minutkin vihdoinkin tekemään oman "videoni" eräästä puolinaisesta kohteesta just nyt valmiiks vaikka olen sen kuvaanut jo vuosi sitten. Erittäin inspiroivaa ja persoonallista materiaalia.


Poissa Profiili
ViestiLähetetty: La 20 Huhti, 2013 22:51
AvatarModeraattoriViestit: 225Paikkakunta: turkuLiittynyt: To 15 Syys, 2005 18:54
Lupaavalta vaikuttaa taas :twisted:
Itseäni kyllä edelleen ihmetyttää Power Station 17:n saama vaisu vastaanotto tällä foorumilla, se on kuitenkin suuritöisin ja näyttävin projekti jota täällä on vuonna 2012 esitelty._________________
Esteetikot kärsivät autiotalon rumasta ulkoasusta.
Kymen Sanomat 5.8.2012
Poissa Profiili
ViestiLähetetty: Su 05 Touko, 2013 15:45
AvatarViestit: 14Liittynyt: Pe 23 Joulu, 2011 12:14
Se on jäänyt mysteeriksi mistä ihmiset lopulta kiinnostuvat. Youtubessakin pätevät aivan erilaiset lainalaisuudet kuin vaikkapa still-kuvien kanssa. Hyvä ei monesti ole se josta tulee hitti, tärkeää on myös esimerkiksi kuinka näyttävästi video alkaa.

http://youtu.be/HDOrYSd-qss

Yksi mitä testailin tuossa viime viikolla oli Infrapunasuotimen käyttö timelapsevideoissa, se voisi nimittäin tuoda hylättyihin paikkoihin hieman uudenlaista näkökulmaa. Ir-suodinhan poistaa kameraan pääsevästä valosta näkyvän valon taajuudet, jättäen jäljelle vain lämpösäteilyn. Efekti voi olla aika mielenkiintoinen, varsinkin kun pitää mielessä, ettei näissä kuvissa ole varsinaisesti mitään epäaitoa. Valo jota silmä ei näe pitää vaan tulkita jollekin taajuudelle jonka pystymme näkemään. Se, pitäisikö kuvan olla sininen, punainen tai vaika keltainen nyt voisi olla kiistan aihe. Tosin, se olisi vähän kuin yrittäisi selittää sokealle jotain väriä ja kuvailla miltä sen tulisi näyttää, paitsi että molemmat osapuolet ovat asian suhteen yhtä sokeita.

Voimalan alueelle pääsy on viime aikoina hieman helpottunut, joskaan sisälle tuskin on enää asiaa ja sain hommasta ihan tarpeeksi kuumotuksia viimeksi. Projekteja on jo nyt päällä ihan liian monta, mutta voimalavideosta voisi ehkä väsätä jossain vaiheessa päivitetyn ja monia uusia kikkoja hyödyntävän "IR Enhanced" (1440p) version. Pitää katsoa miten aika riittää. Yksi valtavan iso, lähes vuoden kestänyt timelapseprojekti on valmistumassa, mutta siitä höpiseminen ei taida kuulua tänne.

-S.S._________________
darkenedStudio.com - samisaarela.fi - youtube
Poissa Profiili WWW
ViestiLähetetty: Ma 13 Touko, 2013 14:50
AvatarViestit: 14Liittynyt: Pe 23 Joulu, 2011 12:14
Eräs muutama vuosi sitten homeen takia hylätty päiväkoti jyrätään kohta maan tasalle. Kävin katselemassa paikkoja ja samalla talteen tarttui pari kuvaa ja hieman videota. Melkein kaikki hyödyllinen on siivottu pois, enkä löytänyt muuta kuin keittiön kalusteita, lastenvaunuja ja muutaman hylätyn legon ja pikkuauton. Yhdeltä pöydältä löytyi pääsy rakennuksen joka ikisen lukitun oven taa. Sprayhörhöt eivät tajunneet kokeilla avaimia, oliskohan nousseet liottimet päähän. Noh, tämä video on sitten ihan kirjaimellisesti editoitu kasaan vartissa, koittakkee kestää:
http://youtu.be/R6BlVaZaClo

Harmi etten kerinnyt paikalle aiemmin, mutta niin siinä yleensä käy. Pitäisi olla aina valppaana ja pitää silmät auki. Tästä forumista voisi olla apua jos olisi aikaa olla aktiivisempi ja päästä sille tarkkaan vaalitulle privaattipuolelle.

Ainiin, koskivideo on muuten valmis, sisältäen nyt edes jotain hylättyä. Parempi kuin ei mitään.
http://youtu.be/jz4FCtg4DSw_________________
darkenedStudio.com - samisaarela.fi - youtube
Poissa Profiili WWW
ViestiLähetetty: Ma 13 Touko, 2013 17:26
AvatarViestit: 579Paikkakunta: MikkeliLiittynyt: To 01 Marras, 2007 15:30
Helvetin hienoo taas ja päiväkodin musa oli täydellinen.
Toisaalta mitä sanoit tuohon editoimisaikaan, niin tarviiko siihen hieromiseen välttämättä käyttää juurikaan aikaa, jos on pätkät osannut kuvata tarpeellisella ammattitaidolla. Samahan se on vähä valokuvaamisessakin voi ottaa kuvia niin että jokainen onnistuu ja välttää sen että räiskii 400 kuvaa ja niistä alle 100 on julkaisukelpoisia. Itse teen sitä ainakin, kun digillä se on niin helppoa. pyörittää numiskoita ymmärtämättä tosissaan mitä tekee.. :roll:


Poissa Profiili
ViestiLähetetty: Ke 22 Touko, 2013 11:49
AvatarViestit: 14Liittynyt: Pe 23 Joulu, 2011 12:14
Musiikista tykkäsin, mutta lopulta siitä oli luovuttava kun video alkoi paisua (biisi on vain minuutin mittainen). Noh, uusi versio saattaa jakaa mielipiteet, koska tunnelma on aika erilainen.

http://youtu.be/hnu896hv51E

Nopeita liikkeitä ja vapaan näköisiä motion control kikkoja. Kamera voisi myös kääntyä kulman taakse ja pyöriä liikkussaan, mutta yritin pitää nämä liikkeet aika yksinkertaisina. Loppuun ei ole vielä materiaalia, muuten kaikki alkaa olla hienosäätöjä lukuunottamatta aika kasassa. Pari otosta saa vielä vaihtaa paikkaa ja alun käytäväpannaukset pitää tehdä täydellä resolla.

Jännä miten alussa pelkäsin ettei paikka ole tarpeeksi mielenkiintoinen ja ettei materiaalia olisi tarpeeksi. Vieläkin sitä joskus huomaa kuinka sitä kuvattavaa lopulta löytyy kun viitsii vähän katella ympärille ja kurkistella paikkaa myös lattian rajasta.

Ehkä kiinnitän liikaa huomiota editoimisjuttuun, mutta pienet virheet siellä täällä alkavat rassaamaan valmista matskua myöhemmin katsoessa. Näitä pitää sillein haudutella ja jos jokin ite tehty näyttää hyvältä viikon päästä, voi se näyttää siltä monen vuoden päästäkin, eikä tule sellainen olo että mitähän tosakin oikeen yritin. Kokonaan ulkopuolinen näkökulma olisi tietenkin paras, mutta näitä on vaikea unohtaa ja omille pätkille tulee vähän sokeaksi, on vaikea hahmottaa onko joku järjestys oikeasti looginen._________________
darkenedStudio.com - samisaarela.fi - youtube
Poissa Profiili WWW
ViestiLähetetty: Pe 11 Loka, 2013 21:21
AvatarViestit: 618Paikkakunta: HelsinkiLiittynyt: Ma 30 Heinä, 2007 1:02
Sydämestäni toivon, että jatkaisit vielä tällä UE-linjalla. Olen tässä jälleen oman blogin tiimoilta ajautunut kuviisi sekä videoihisi ja todennut, että olet sinä siellä voimalan takana olet nero. Kerrassaan huikeata ja ennennäkemätöntä ainakin näissä piireissä. Onko lupa odottaa jatkoa?_________________
En mä salaile oikeestaa mitään muuta kuin joitain kohteita.
http://syrjaseutu.blogspot.fi/
Poissa Profiili WWW
ViestiLähetetty: La 12 Loka, 2013 19:52
AvatarViestit: 14Liittynyt: Pe 23 Joulu, 2011 12:14
UE-hommia olisi kiva jatkaa, mutta viime aikoina on ollut hieman pulaa mielenkiintoisista kohteista. Tämän foorumin privaattipuolelta ehkä löytyisi jotain apuja, mutten toki pääse sinne. Harmi sinäänsä, hommaan olisi nyt kauko-ohjattava kuvauskopterikin, jolla varmasti saisi aika ainutlaatuista matskua. Kopteria voi käyttää myös vaikkapa valomaalaukseen, kunhan laittaa kyytiin kameran sijasta parinkymmenen watin verran teholedejä ja suunnistaa mestoille yöaikaan.

Kohteiden lisäksi tosin vaivaa myös pienoinen resurssipula. Eräs toinen projekti syö ennenkokemattomalla tavalla aikaa ja vaatii jatkuvaa paneutumista.

http://www.youtube.com/watch?v=gBULQR2Vebo

Siitä kuinka massiivinen tämä toinen projekti on, ei oikein saa käsitystä vielä pelkän ensimmäisen trailerin perusteella. Kuvakulmia ja sitä mukaa suunnittelemista ja jatkuvaa materiaalin keräämistä on vaan todella paljon._________________
darkenedStudio.com - samisaarela.fi - youtube
Poissa Profiili WWW
ViestiLähetetty: La 12 Loka, 2013 20:05
AvatarViestit: 618Paikkakunta: HelsinkiLiittynyt: Ma 30 Heinä, 2007 1:02
Darkened Studio kirjoitti:
UE-hommia olisi kiva jatkaa, mutta viime aikoina on ollut hieman pulaa mielenkiintoisista kohteista. Tämän foorumin privaattipuolelta ehkä löytyisi jotain apuja, mutten toki pääse sinne.


Privaattipuolella tarkoitat Trustedia? No siellä olevana, voin kertoa, ettei siitä ole apuja. Laitoin sinulle Facebookissa viestiä. Jos vastaat siihen, niin voidaan keskustella siitä, josko minusta olisi apua kohdepuolella._________________
En mä salaile oikeestaa mitään muuta kuin joitain kohteita.
http://syrjaseutu.blogspot.fi/
Poissa Profiili WWW

Näytä viestit ajalta:  Järjestä:

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Sivu 1/2
24 viestiä
Mene sivulle 1, 2  Seuraava
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa
Etsi tätä:
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin
Hyppää:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi