Kirjoittaja Viesti

<  Palaute ja kehitysideat  ~  Kuvien lisääminen

ViestiLähetetty: Ma 07 Tammi, 2013 2:14
Viestit: 16Paikkakunta: hämeenlinnaLiittynyt: La 21 Huhti, 2012 21:32
Nyt seuraa tyhmä kysymys, eli mitenkä kuvia liitetään viesteihin. :oops:

En ole ikinä laittanut ainoatakaan kuvaa nettiin, enkä muutenkaan ole ollut kiinnostunut tietokoneista joten atk-taitoni ovat surkeat, joten en keksinyt miten saan koneellani ja kamerassani olevia ue räpäytyksiäni laitettua tänne muiden iloksi.


Poissa Profiili
ViestiLähetetty: Ma 07 Tammi, 2013 3:09
AvatarModeraattoriViestit: 963Paikkakunta: TurkuLiittynyt: To 11 Touko, 2006 21:40
Olisiko tästä FAQ:n neuvosta apua? Ei ehkä.

Siis käyttäen tuota img-tagia, mutta kuvien on oltava ladattuna nettiin, esim. omaan kotisivutilaan tai muuhun tiedostonsäilytyspaikkaan (vaikkapa dropboxiin, luonnollisesti käyttäen julkista kansiota) tai vaikka johonkin ilmaiskuvapalveluun (esim. flickr, photobucket).

Kun viet img-napin päälle hiiren (toiseksi viimeinen namiska aiherivin alla), saat neuvoja img-tagin käytöstä, eli toisin sanoen kuvan sijaintinettiosoite laitetaan tagien [img]ja[/img] väliin.

Dropbox on siis esimerkiksi erittäin kätevä ilmaispalvelu, jonne kannattaa luoda tunnukset. Sinne voi varastoida kuvien lisäksi käytännössä mitä tahansa muitakin tiedostoja ja jakaa niitä myös kohtuullisen anonyymisti. Dropboxin käyttämiseksi heillä on melko kattava help-osio, jonka lukemisen jälkeen osannet linkittää kuvan nettiin. Sitten vain img-tageja käyttämään täällä foorumilla.

Luonnollisesti kannattaa huomioida, että niitä tiedostoja, jotka kamera antaa, ei kannattaisi sellaisenaan nettiin laittaa, koska niiden koko on tänä päivänä suhteellisen iso niin megoina kuin pikseleinäkin (johtuen pitkälti siitä, että ihan halpiskameroidenkin megapikselimäärät alkavat lähennellä jo kahtakymmentä, kun minun ensimmäisssä digipokkarissani niitä oli 3,2). Kuvat olisi syytä pienentää johonkin järjelliseen kokoon (esim. leveysmitta 1000px, en tarkkaan tiedä, mikä olisi täysin sopiva mitta tänne foorumille postattaessa, kun en itse moista harrasta... ehkä 600-700px maksimissaan) kuvankäsittelyohjelmalla, joita niitäkin löytyy ilmaisia vino pino sekä koneelle ladattavia että netissä käytettäviä.

Ladattavia ilmaisia kuvankäsittelyohjelmia:

Paint.net
GIMP (tämä näistä paras, mutta haastavin!)
Picasa
PhotoFiltre
PhotoScape

Ilmaisia tai osin maksullisia kuvankäsittelyohjelmia - muutamia mainitakseni - netissä käytettäväksi:

http://www.photoshop.com/tools/expresseditor?wf=editor
http://www.livephotoshop.com/
http://www.picmonkey.com/
http://pixlr.com
http://ipiccy.com/
http://fotoflexer.com/
http://aviary.com/

Nämä netissä käytettävät ovat - jos mahdollista - vieläkin yksinkertaisiempia kuin ladattavat. Lisää näitä löytyy googlettamalla, esim. hakusanat free online photo editor.

Lyhyt ohje kuvan pienentämiseksi käyttäen tätä nettisivua:

1. Ota kuvasta kopio. Tällä ohjelmalla ei voi ilmeisesti tallentaa avattua ja muokattua kuvatiedostoa uudelle nimelle, mikä on sinänsä aika hölmöä.
2. Avaa kuvan kopio ohjelmassa (valikko File > Open).
3. Mene valikkoon Image > Image size ja tarkista, että on ruksi kohdassa Constrain proportions.
4. Kirjoitat joko width tai height -ruutuun haluamasi luvun (widht=vaakasuuntainen mitta ja height=pystysuuntainen mitta). Toisen ruudun numerot vaihtuvat automaattisesti ensimmäistä muutettaessa. Esimerkiksi siis kirjoitat kenttään width luvun 1000 (yksikkönä on pixels automaattisesti, sitä ei saa muuksi muutettua) ja sitten klikkaat OK.
7. Tallenna kuva (File > Save).
- - -
8. Lataa se dropboxiin.
9. Dropboxin ohjeita hyödyntäen ja img-tageja käyttäen linkitä kuva foorumille.

Kuvien linkittäminen suurissa määrin foorumille hidastaa kuitenkin sivun lataamista ainakin hitailla nettiyhteyksillä (lue:mokkulat) melko paljon, joten lienee suositeltavampaa tehdä itselleen jonkinlainen kuva-albumi ja keskustelu, kuten niin monella kuvaajalla meistä jo on, jossa tästä kuva-albumista/albumeista ja sen/niiden sisällöstä voi keskustella, mikäli kuvia on enemmän. Jos taas kyse on yksittäisistä tai vain muutamista kuvista, voinet käyttää myös yleistä UE-kuvalankaa ohjeet lukien._________________
Information gladly given, but safety requires avoiding unnecessary conversation.
Poissa Profiili

Näytä viestit ajalta:  Järjestä:

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia
Sivu 1/1
2 viestiä
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa
Etsi tätä:
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin
Hyppää:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi